BANANPRALINER

Form: CW2295
Färg/mönster: Stänkmåla pralinskalen med mörk choklad eller svart chokladfärg
Skal och lockning: 550g Hacienda San José 80%

Kokoskaramell
30g glukos
20g socker
50g vatten
30g grädde
40g kokospuré
10g smör
2g kakaosmör
3g Malibu rom eller vodka

1. Blanda glukos, socker och vatten i en kastrull och koka tills det blir vackert bärnstensfärgat
2. Värm under tiden grädde, smör och kokospuré i en annan kastrull.
3. Häll den varma puréblandningen över karamellen (socker, vatten och glukosblandningen), helst i fem omgångar. Rör försiktigt med träredskap. OBS: Var försiktig då det bildas hel ånga när puréblandnigen hälls över karamellen
4. Koka blandningen till 110g. Ta av från värmen och låt svalna något innan du försiktigt rör ner kakaosmör och alkohol
5. Låt svalna och häll över i spritspåse
6. Fyll skalen till hälften och låt fyllningen sätta sig innan nästa fyllning

Bananganache
30g glukos
40g grädde
90g Hacienda San José 45%
20g smör
En nypa salt
20g bananlikör
40g finhackad torkad banan (säljs av www.harvestofequador.se)

1. Koka upp glukos, grädde och en nypa salt och häll över chokladen (hacka gärna chokladen i mindre bitar)
2. Rör ner smör och därefter likör
3. Vispa ganachen len med mixer
4. Häll i finhackad banan sist för att behålla små bananbitar i ganachen
5. Fyll i formar, kyl och locka