Form: CW2295
Färg/mönster: Airbrusha formen/kupolen med grön glittrig färg jag har blandat PCB Creations grön & guld).
Skal och lockning: Malmö Chokladfabrikens mörk 70% choklad (temp. 48-28-29/30))

Mintkola
25g glukos
25g socker
25g vatten
110g Alpro soya 26% grädde
30g färsk mynta
10g kakaosmör
(du kan göra dubbelsats myntagrädde, då cirka hälften kan du använda i ganachen)

1. Koka up färsk mynta (klippt i små bitar) i Alpro soya grädde i en annan kastrull. Dra bort från spisplattan, låt dra under lock (ca 10 min), mixa och sila.
2. Blanda glukos, socker och vatten i en kastrull och koka tills det blir vackert bärnstensfärgat
3. Häll den varma myntagrädden över karamellen (socker, vatten och glukosblandningen), helst i fem omgångar. Rör försiktigt. OBS: Var försiktig då det bildas hel ånga när puréblandnigen hälls över karamellen
4. Koka blandningen till 102g. Ta av från värmen och rör försiktigt ner kakaosmör.
5. Låt svalna och häll över i spritspåse
6. Fyll skalen till hälften och låt fyllningen sätta sig innan nästa fyllning

Myntaganache
180g Malmö 52% mylkchoklad
60g myntagrädde (gör precis som i kolan med Alpro soya grädde 26% och färsk mynta; koka upp, låt dra, mixra och sila)
40g glykos
nypa salt

1. Smält chokladen försiktigt i micron/vattenbad
2. Koka upp myntagrädde och glykos med en nypa salt och häll över den smälta chokladen i 3 omgångar, rör ordentligt
3. Vispa ganachen len med mixer
4. Häll ganachen i en spritspåse och låt svalna till ca fingervarmt/ 28-30°C. Fyll i formar direkt när ganachen är färsk/relativt rinnig för att undvika locka med tjock botten.