Här kommer recept samt bildserie på hur formarna målades av Martin Fabian i Lerum!!
Målning av formar
Färgerna var Power Flower vit samt pulverfärger av märket Squires Kitchen (blandas med kakaosmör)
Recept Havtornsdröm
Havtornskola:
2 dl socker, 3 dl havtornspuré, 2 dl grädde, 100g vit choklad, 1 klick smör.
- Gör en karamell på sockret. Häll på havtornspurén och koka ner blandningen till bra konsistens.
- Häll i grädden och koka lite till
- När blandningen har en bra konsistens (inte för tjock inte för lös) ställ den åt sidan och vänta tills den kylts ner till 40-45 grader.
- Häll blandningen på chokladen och mixa. Kör in en klick smör på slutet.
Receptet är ungefärligt. Går att ersätta havtornspurén med andra smaker.
Chokladganache med lime:
100g mörk choklad, 75 g grädde, 1 lime
- Koka upp grädde med limezest och juice
- Häll blandningen på chokladen i omgångar och mixa
- Kör i en klick smör på slutet
Hallon coulis
250g hallon, 50g socker, 2,5g agar agar
- Blanda ihop ingredienserna, sedan koka upp blandningen ( se till att det kokar ordentligt så att agar agarn kan aktiveras)
- Kyl ned smeten, sedan mixa och häll upp i spritspåse
- Spritsa gelén i kupolen