Motivering: Exceptionellt vacker och tilltalande pralin. Genomgående toppklass på det tekniska utförandet - från glans, gjutning och målning till fyllningar och dekor. Trevliga lager och fin mandelsmak. Något alldeles extra i gyllene skrud!
2. #38 Mary My Rose Caramel (rosmarin, syrad karamel)
Motivering: Snygg design i tiden med härligt syrlig karamell och imponerande tydlig smak av rosmarin. En konst att få in denna örtighet på ett så elegant och välbalanserat sätt, att dessutom syra kolan med vinäger upplever juryn som ett genidrag! En ytterst smakfull pralin!
3. #9 Summer meets Fall (vanilj, kokoskaramell, yuzu)
Thea Nylén @chocolates_and_treats_by_thea
Totalpoäng: 1156,5 CHOKLAD - Skal: Mayan Red 48 % milkchocolate from danish tree-to-bar brand Xoco Gourmet,
Yuzu ganache: A mix of Valrhona Inspiration Yuzu and Callebaut Velvet
Motivering: Designmässigt fantastiskt snygg pralin där pralinmakaren uppvisar en klockren marmoreringsteknik och glans. Perfekt gjutna skal och tydliga lager med fräscha smaker av kokos och yuzu. Sommaren bevarad in till hösten!