Joel Lindqvist
Joel Lindqvist

Joel Lindqvist är kanske mest känd för allmänheten efter att ha vunnit Dessertmästarna 2014, men han har många fler meriter på sin lista. Joel är i grunden utbildad kock men har alltid haft en förkärlek för just konditorsyrket. Efter vinsten i Dessertmästarna blev han pastrychef på Malmö Lives restauranger Kitchen & Table och Eatery Social Taqueria. 2016 startade han Mat- och chokladstudion i Malmö där det serveras veganska luncher, tårtor och andra bakverk samt praliner, glass med mera. Fokus i Joels matlagning ligger på riktigt bra lokala råvaror och nyfikenheten på kända och okända smakkombinationer. Joel gillar hallon/ros och havtorn/kola samt lite ovanligare örter som t.ex. myskmadra när han tillverkar praliner och andra desserter. Mat- & chokladstudion har omnämts bland bästa konditorier i Skåne i White Guide Café 2017 och fått även andra utmärkelser som ”Malmös bästa söta” 2019 och Malmö Gastronomy Awards, kategori “Årets Lunch” 2020.

Mat- & chokladstudion / Pastry by Joel Lindqvist

@pastrybyjoellindqvist

@matochchokladstudion