Jonas Nilsson är kock och konditor från Landskrona. Han är ambassadör för Michel Cluizel och fått utmärkelser som Guldbord i VM 2014, total silver i OS 2016 samt 2a plats i Dessertmästarna 2015.
Han har alltid älskat mat sen han började i branschen vid 15 års ålder. Redan som liten ville Jonas bli godistillverkare. Choklad är det bästa han vet att syssla med då det även är en konstform. Konst är något Jonas är uppfödd med då hans pappa och farbror är konstnärer.
Vid 19 års ålder jobbade han på en av Dublins finaste 5-stjärniga lyxhotell Brownes och som 20 åring som kock på kryssningsbåten Princess Cruises i USA/Karibien. Han har även jobbat som kock / konditor/ kökschef på flertal restauranger som bla Örenäs slott i Glumslöv.
Driver just nu sin egna restaurang ROST i Ängelholm, som serverar förmodligen Sveriges godaste burgare.
Gillar ärlig mat utan en massa krusiduller, där råvaran är tydlig. Jonas egenskaper är att han tänker utanför ramarna, är kreativ, energifull och smaksäker.
En rolig fakta av Jonas är att Dessertmästarna vinnaren Martin Morand alltid kallar honom för 2an.