Form: CW2295
Färg/mönster: Airbrusha halva formen/kupolen med mörkbrun och andra halvan med vit färg.
Skal och lockning: Malmö Chokladfabrikens vegan 44% vit choklad (temp. 43-26-28)
Kokoskola
25g glukos
25g socker
25g vatten
70g kokospuré (Chokladhuset Limhamn)
10g kokossmör/fett
1 kork Malibu rom
1. Blanda glukos, socker och vatten i en kastrull och koka tills det blir vackert bärnstensfärgat
2. Värm under tiden kokospuré i en annan kastrull.
3. Häll den varma puréblandningen över karamellen (socker, vatten och glukosblandningen), helst i fem omgångar. Rör försiktigt. OBS: Var försiktig då det bildas hel ånga när puréblandnigen hälls över karamellen
4. Koka blandningen till 102g. Ta av från värmen och rör försiktigt ner kokossmör och alkohol
5. Låt svalna och häll över i spritspåse
6. Fyll skalen till hälften och låt fyllningen sätta sig innan nästa fyllning
Kokosganache
30g kokospuré
30g glykos
70g Malmö 70% mörk choklad
10g kokossmör/fett
1,5 kork Malibu rom
15g kokosflingor
nypa salt
1. Smält chokladen försiktigt i micron/vattenbad
2. Koka upp kokospuré, glukos och en nypa salt och häll över den smälta chokladen i 3 omgångar, rör ordentligt
3. Rör ner kokosmör och därefter likör
4. Vispa ganachen len med mixer
5. Häll i kokosflingor sist och rör om ordentligt
6. Häll ganachen i en spritspåse och låt svalna till ca fingervarmt/ 28-30°C. Fyll i formar direkt när ganachen är färsk/relativt rinnig för att undvika locka med tjock botten.