Form: CW2295
Färg/mönster: Färger från Femtorp. Pralinskal fingermålade med svart färg och stänkmålade med brons och guld.
Skal: Mörk choklad 100% Hacienda San José. Tunna chokladen med 3-5% kakaofett.
Fyllning 1: Lakrits- och salmiakkola
Räcker till 2,5 halva formar
1 dl grädde
40g smör
1 nypa havssalt
8g lakritspulver
3g salmiakpulver
125g socker
85g glykos
50g ljus choklad
Beskrivning
1. Värm grädde och smör och blanda havssalt och lakritspulver och låt stå
2. Hetta upp glykosen och häll i socker och värm till 155 grader (bärnstensfärgat)
3. Ta av grytan från värmen
4. Häll i blandningen med grädde, smör, havssalt och lakritspulver i glykos och sockerblandningen
5. Blanda ner den hackade chokladen
6. Värm till omkring 95 grader (kulprov = ta kolan när den har bra konsistens)
7. Precis innan du tar grytan av värmen vispas salmiakpulvret snabbt ner
8. Häll av kolan för att svalna
Fyllning 2: Ganache på ljus choklad 45% Hacienda San José
Beskrivning:
Räcker till 2,5 halva formar
150 g grädde
270g ljus choklad
Beskrivning
1. Koka upp grädden och häll i omgångar över chokladen och rör om. Använd mixerstav för att få en smidig ganache
2. Låt svalna och fyll resten av pralinen