Culinary Arts Academy Switzerland, en del av SEG-Swiss Education Group, en världsledande leverantör av Kock- och Konditorutbildningar i Schweiz. På skolans Konditorfokuserade campus i chokladstaden Luzern bedrivs en utbildning inom konditori och chokladkonst av erfarna och välutbildade instruktörer med enorm passion för sitt yrke. Studenterna lär sig bland annat att göra praliner, men också tryfflar, tallriksdesserter, avancerade tårtor, chokladstatyer, sockerskulpturer och mycket mer innan de beger sig ut på internationella praktikplatser.

Culinary Arts Academy Switzerland har fötts och utvecklats som en del av Swiss Education Groups vision att koppla ihop världsledande företag inom Besöksnäringen med människor som drömmer om att göra en yrkeskarriär av sin passion. Med studenter från hela världen, och ett globalt nätverk av branschpartners, skapar de morgondagens konditorstjärnor.
Skolan välkomnar varje år ett stort antal svenska studenter, varav många återvänder efter sin utbildning för att bidra till branschens fortsatta utveckling.

Konditorprogrammet  ”Swiss Grand Diploma in Pastry and Chocolate Arts” är en intensiv konditorutbildning som består av 3 separata terminer på 3 månader vardera på campus i Luzern. Du kan läsa en, två eller tre terminer beroende på dina mål och vad du vill få ut av din utbildning.  Undervisningen kombineras med 6-12 månader internationell betald praktik. Culinary Arts Academy, Switzerland erbjuder små klasser och ett nära samarbete mellan lärare och elever, för att utveckla morgondagens kreativa konditorer. Utbildningen passar både för den med erfarenhet och med den utan några förkunskaper. 
Mer information om upplägget:
Termin 1 är en traditionell bageri-och konditoriutbildning med fokus på bröd, kex, kakor, tårtor, pajer och salta inslag. Efter termin 1 får du ett “Certificate in Pastry & Baking”.
Termin 2 består av restaurangkonditori då du bland annat lär dig varma, kalla och frusna tallriksdesserter, chokladkonst, praliner, tryfflar och avancerade tårtor. Du lär dig också skapa veganska och glutenfria recept. Efter termin 2 får du ett “Diploma in Pastry & Chocolate Arts”. Därefter gör du din första praktik på sex månader.
Termin 3 består av konstnärliga spetskunskaper med fokus på pastillageskulpturer, specialiserade sockertekniker, chokladstatyer och en arrangerad tävling som ger dig en introduktion till professionellt tävlande. Efter denna termin, gör du återigen sex månaders internationell, betald praktik och får sedan ditt “Swiss Grand Diploma in Pastry and Chocolate Arts”.

swisseducation

swisseducationgroupscandinavia

seg_scandinavia